Cum sa-ti cumperi pachetul de vacanta fara sa fii pacalit

Data publicarii: 05-08-2011 | Turism

Un pret mult prea mic al pachetului turistic este cel mai bun indiciu ca agentia de turism nu are intentii serioase pentru vacanta ta. Specialistii recomanda atentie la cumpararea pachetelor turistice, in plin sezon estival. Multe probleme pot fi evitate daca se respecta cateva reguli simple.

Vacanta mult visata se poate transforma intr-un adevarat cosmar daca ai ghinionul sa fii tras pe sfoara de agentia turistica - reala sau fictiva. La prima vedere, pare ca o alegere buna tine doar de noroc. Nu este insa asa. "Adevarul" va ofera un set de reguli simple pe care trebuie sa le urmati atunci cand planuiti sa cumparati un pachet turistic.

Primul indiciu este costul serviciilor, pentru ca un pret prea mic sau o reducere prea mare pot ascunde o "teapa", explica Traian Badulescu, consultant Travel Advisor Media. "Nicio agentie serioasa nu-ti poate oferi un discount mai mare decat cele practicate prin reducerile de tip early booking, care sunt de cel mult 30-35%. De exemplu, daca pachetul turistic respectiv il gasesti pe piata cu 510-600 de euro, iar agentia iti promite o reducere de 200 de euro, ceva nu este in ordine", a declarat pentru "Adevarul" Traian Badulescu. 

Integral in Adevarul