Pretul aurului, in crestere. Cum putem investi in aur

Data publicarii: 05-08-2011 | Finante-Banci

Tot mai multi investitori se refugiaza in metalul galben, din cauza tensiunilor de pe pietele internationale. Specialistii va sfatuiesc sa cumparati obiecte din aur, pe care le puteti valorifica usor.

Pretul gramului de aur a crescut cu 51% pe piata romaneasca de la inceputul anului trecut pana in prezent, ajungand, ieri, la 158,95 lei. De cand a inceput sa se scumpeasca accelerat, aurul a captat interesul romanilor bogati sau cu venituri medii. Potrivit reprezentantilor Piraeus, banca a livrat catre clientii sai, in perioada 1 iulie- 4 august, 60 kg de aur sub forma de lingouri si 500 monede, in valoare de 2 milioane euro, adica aproape cat a vandut in primele sase luni din acest an. BCR spune ca a vandut circa 140 kilograme de aur in iulie, in conditiile in care in primele sase luni a cumulat vanzari de 220 kg.

Pretul metalului galben

Pretul la care se cumpara aurul fizic, sub forma de plachete, monede sau lingouri, este cu atat mai mare cu cat cantitatea este mai mica, deoarece tehnologia de prelucrare este foarte scumpa, iar la aceasta se adauga costuri de transport si asigurare.

"De ceva timp, vindem aur si catre clientii din segmentele inferioare, cantitatile coborand pana la 300 de grame. Pe medie, practicam o marja de 2-2,5% fata de cotatiile de pe interbancar. Pentru cantitatile mai mici, marja merge spre 4%. Clientii care cumpara nu se uita la un randament pe termen scurt", spune Razvan Furtuna, sef produse de trezorerie pentru retail la BCR.

Cititi integral in Evenimentul Zilei