Casa Verde aduce economii de 80% la factura de apa calda

Data publicarii: 08-08-2011 | Mediu



 

Programul "Casa Verde" are un succes neasteptat anul acesta! Tot mai multi romani cauta alte surse de incalzire si apa calda.

Cei care stau la case isi monteaza panouri solare. Iar cei de la bloc, speriati si de pretul pretul gigacaloriei, isi reabiliteaza termic apartamentele sau isi monteaza centrale pe gaz. 

Dan si-a construit o casa in Sanmartin, judetul Bihor, si este unul din cei peste 1.000 de oameni din judet care au ales un sistem ecologic de incalzire, cu panouri solare. 

A investit, in total, 18.000 de lei si va recupera de la stat 6.000 in maximum 4 luni. Economia de 80% la factura de apa calda este insa nepretuita. Iar caldura produsa de centrala termica pe baza de peleti e la jumatate de pret fata de cea pe gaz.

Aproape 24.000 de familii din toata tara au depus cereri de finantare prin programul "Casa verde". Cele mai multe in Harghita, Bihor, Dolj, Bucuresti si Suceava. La Bucuresti, sute de familii isi reabiliteaza termic apartamentele pe banii lor, de teama facturilor mari la caldura de la iarna. 

Integral pe TVR.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: