Isarescu: Cererea de consum treneaza in continuare

Data publicarii: 08-08-2011 | Economie


Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat luni ca cererea de consum treneaza in continuare, in conditiile in care volumul creditului de consum pentru populatie "continua sa fie jos", observandu-se doar o usoara revenire in comertul cu amanuntul.

"Cererea de consum treneaza in continuare. Se observa o revenire a salariului real net in economie si o revenire in comertul cu amanuntul. In schimb, volumul creditului de consum pentru populatie continua sa fie jos, ceea ce inseamna ca populatia se concentreaza in a-si rambursa creditele contractate anterior si nu are curajul sa ia noi credite, cel mult refinantari. Indicatorii de incredere sunt in continuare in teritoriu negativ", a spus Isarescu.

Potrivit acestuia, volatilitatea leului a crescut fata de inceputul anului, dar este mai mica decat in cazul zlotului polonez si a forintului maghiar.

Banca Nationala a Romaniei si-a revizuit in scadere prognoza de inflatie pentru finalul acestui an, la 4,6%, in conditiile in care anterior estima un nivel al ratei inflatiei de 5,1%.

Pentru sfarsitul anului 2012, BNR estimeaza o rata anuala a inflatiei de 3,5%, de la 3,6% cat era estimarea anterioara.

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: