Pro TV rateaza profitul cu Europa League

Data publicarii: 08-08-2011 | Media


Europa League este o dovada ca fotbalul nu mai face bani la televiziunile noastre. Nici Pro TV n-a reusit sa-si scoata banii din fotbalul international difuzat in ultimii doi ani. Cele 89 de meciuri transmise de Pro TV si de Sport.ro din cadrul Europa League au realizat venituri din vanzarile de publicitate de doar 1,5 milioane de euro (sezoanele 2009 - 2010 si 2010 - 2011).

"Forbes Romania” a calculat numai publicitatea difuzata in cadrul programelor rezervate transmisiunii partidelor. Drepturile de achizitie ale acestor meciuri (pentru trei sezoane, 2009 - 2012) s-au ridicat, potrivit presei din 2008, la 30 milioane de euro. Asadar, nici in cazul liderului pietei TV din Romania, fotbalul international, in care sunt angrenate echipe romanesti, nu este profitabil.

In ultimele doua sezoane, de cand preturile de achizitie a drepturilor TV au explodat, fotbalul a fost o afacere paguboasa pentru televiziunile romanesti. Antena 1, GSP TV si Digi Sport au avut venituri totale de doar 6,38 de milioane de euro din exploatarea drepturilor pentru Liga I (2008 - 2011), dupa ce platisera Ligii Profesioniste de Fotbal suma record de 85 de milioane de euro. La randul sau, TVR 1, care a difuzat in ultimele doua sezoane partidele din UEFA Champions League, a castigat din publicitatea vanduta suma de 1,4 milioane de euro, dupa ce platise 35 de milioane de euro (pe trei sezoane). Pro TV nu face exceptie de la aceste investitii fara profit.

Cititi integral in Forbes.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro: