Se prabusesc din nou preturile locuintelor?

Data publicarii: 08-08-2011 | Imobiliare


Indicii imobiliari referitori la pretul locuintele noi si vechi tind sa se intalneasca din nou, dupa trei ani de criza. Atunci, a urmat prabusirea. Ce va fi acum ?

Acum trei ani, in mai 2008, compania de consultanta imobiliara Colliers International lansa Bucharest Real Estate Index (BREI), primul indice imobiliar de pe  piata romaneasca. Era epoca de aur a imobiliarelor, o perioada in care apartamentele vechi se vindeau la preturi incredibile. Metrul patrat de locuinta construita inainte de 1989 costa 1.892 de euro.

De atunci, preturile s-au prabusit pe ambele segmente, dar locuintele noi au fost intotdeauna mai scumpe decat cele vechi. In Bucuresti, lucrurile nu s-au schimbat prea mult, in sensul ca apartamentele noi costa in continuare mai mult decat cele vechi. In orasele mari din tara insa, valorile se apropie tot mai mult. ”In aceste localitati, locuintele au fost dimensionate pentru consumatorul final, spre deosebire de Capitala, unde s-au folosit suprefete prea generoase”, explica Adrian Erimescu, director general al imobiliare.ro.

Cititi integral in Forbes.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro: