Ce sfaturi da Isarescu romanilor vis a vis de curs

Data publicarii: 08-08-2011 | Finante-Banci

Guvernatorul BNR Mugur Isarescu spune ca miscari de 2-3% ale cursului de schimb nu merita bagate in seama, ele fiind supape ale miscarii fluxurilor de capital, acesta gasindu-si singur locul in care se simte bine.

Noi dam in continuare un sfat romanilor: sa nu prea bagati in seama miscari asa de 2-3% ale cursului. Cursul este si un stabilizator automat al economiei. Lasati-l putin sa se plimbe in directii de nimeni stiute, pentru ca in felul acesta echilibreaza lucrurile. Cand ai intrari/iesiri de capital de amploare, ceva trebuie sa miste, ca altfel e ca o oala sub presiune, explodeaza in alta parte. Miscari de 2-3%, am mers si pana la 5%, nici nu trebuie sa fie bagate in seama, nu este cazul sa faceti stiri din acest lucru. Cursul sta pe unde trebuie, pe unde ca probabil ii sta bine", spune Isarescu.

Acesta remarca faptul ca volatilitatea cursului de schimb a crescut in ultima vreme, urmand evolutia primei de risc. Cand prima de risc a crescut, euro s-a apreciat, cand aceasta a scazut, leul a recuperat teren.

Evenimentele recente care au agitat pietele financiare ar putea pune presiune pe cursul de schimb, insa BNR ”nu vede modificari majore nici intr-o parte, nici in alta (a cursului)”.

Integral in Money.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro: