Va mai exista euro peste cinci ani?

Data publicarii: 09-08-2011 | Finante-Banci

Europa a atins apogeul ca supraputere economica si politica si, ca urmare, importanta globala a Uniunii va scadea in anii ce urmeaza, insa moneda unica - euro, va supravietui, cred liderii unor importante firme europene.

Majoritatea liderilor in afaceri din Europa si Orientul Mijlociu (64%) apreciaza ca Europa a atins apogeul ca supraputere economica si politica mondiala si ca importanta acesteia va scadea in anii urmatorii, arata un sondaj efectuat de catre firma de consultanta de afaceri KPMG in randul a 1.500 de directori executivi si financiari din 22 de state din Europa, inclusiv Romania, si Orientul Mijlociu.

Majoritatea persoanelor chestionate au opinat ca moneda euro va exista in forma actuala si peste cinci ani.

"Liderii politici si cei din afa-ceri cunosc foarte bine proble-mele cu care Europa, ca uniune economica si politica, se confrunta. Deja toata lumea stie ca aceasta criza a datoriilor in economiile periferice ale zonei euro ridica probleme serioase si ca pentru a ramane in aceasta zona vor fi necesare ajustari serioase de salarii/pret pentru a reinstaura competitivitatea, in plus fata de masurile de austeritate impuse finantelor publice", spune Jeremy Kay, partener KPMG.

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: