OTP Bank Romania ofera solutii clientilor cu credite in franci elvetieni

Data publicarii: 10-08-2011 | Finante-Banci

  • Reducere de 1 punct procentual din rata dobanzii, pe o perioada de sase luni calendaristice
  • Suspendarea temporara a rambursarii capitalului, pe o perioada de pana la doi ani
OTP Bank Romania vine in intampinarea clientilor cu credite in franci elvetieni. Decizia institutiei bancare vine in contextul cresterii substantiale a monedei elvetiene in raport cu cea nationala, ceea ce a facut ca multi clienti sa se confrunte cu dificultati in achitarea ratelor lunare.

Pentru ca beneficiarii de credite in CHF ai OTP Bank Romania sa depaseasca cu usurinta aceasta perioada, banca vine in intampinarea lor cu urmatoarele solutii:
Reducerea ratei dobanzii cu 1 punct procentual, pe o perioada de sase luni calendaristice. Reducerea este aplicabila din momentul solicitarii clientilor bancii.
Suspendarea temporara a rambursarii capitalului, pe o perioada de pana la doi ani. In acest timp, clientii vor plati doar contravaloarea dobanzii lunare, beneficiind astfel de reducerea substantiala a valorii ratei lunare aferente creditului.

Pentru accesarea acestor facilitati, clientii trebuie sa se adreseze unitatii OTP Bank Romania de la care au contractat creditul.

"Situatia financiara la nivel global este in continuare pusa sub semnul intrebarii, iar aceasta instabilitate a avut printre consecinte si aprecierea rapida a francului elvetian. Schimbarea a fost puternic resimtita de catre clientii ale caror credite sunt in aceasta moneda. In acest context, OTP Bank Romania a inteles care sunt nevoile clientilor sai si a decis sa le ofere solutii celor care se confrunta cu dificultati in achitarea ratelor”, a declarat  Laszlo Diosi, CEO OTP Bank Romania.

OTP Bank Romania este subsidiara a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrala si de Est. OTP Bank ofera servicii universale in Ungaria, Romania, Muntenegru, Croatia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia si Serbia, pentru aproape 13 milioane de clienti, prin intermediul unei retele teritoriale de aproape 1500 de unitati, prin intermediul retelei de ATM-uri si prin sistemul de canale electronice.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: