Vanzarea tabletei Samsung Galaxy in Europa a fost blocata de Apple

Data publicarii: 10-08-2011 | IT&C
Grupul informatic american Apple a castigat o victorie importanta impotriva rivalului sau sud-coreean Samsung Electronics, dupa ce un tribunal german a interzis grupului sud-coreean sa vanda tableta sa informatica Galaxy in Uniunea Europeana, cu exceptia Olandei, transmite Reuters.

Purtatoarea de cuvant a Apple, Kristin Huguet, a confirmat ca un tribunal din orasul Dusseldorf a eliberat o interdictie temporara impotriva tabletei Galaxy Tab 10.1. Deocamdata nu este clar de ce ordinul nu a inclus si Olanda.

Samsung Electronics, cea mai mare companie tehnologica din Asia din punct de vedere al veniturilor, a anuntat ca va face recurs la decizia tribunalului german. Samsung este de asemenea cel mai mare producator mondial de chipuri de memorie si televizoare si al doilea producator mondial de telefoane mobile.

Decizia tribunalului german vine la o saptamana dupa ce Samsung a fost obligat sa amane lansarea tabletei Galaxy pe piata din Australia din cauza unei actiuni juridice similare depusa de Apple.

Grupul american Apple sustine ca linia de telefoane si tableta informatica Galaxy dezvoltata de Samsung copiaza foarte mult produsele sale, iPhone si iPad. Apple a dat in judecata Samsung in SUA, Australia si in alte tari. La randul sau, Samsung a reactionat prin chemarea in instanta a Apple.

Tableta Galaxy Tab 10.1 a fost lansata recent in Europa, piata unde tableta iPad produsa de Apple este lider de piata. Analistii sustin ca Apple a vandut 14 milioane tablete iPad in prima jumatate a acestui an la nivel mondial, comparativ cu 7,5 milioane de unitati pentru Galaxy Tab pe ansamblul acestui an.

In Romania, operatorul de telefonie mobila Orange Romania a lansat, luni, noua tableta Samsung Galaxy Tab 10.1, ce poate fi disponibila de la 349 euro la abonament sau la pretul de 638 euro, la liber. Noua tableta poate fi disponibila impreuna cu abonamentul cu Internet Colibri Special pentru doi ani. AGERPRES

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: