Sefa asigurarilor, plan diabolic impotriva sinistratilor

Data publicarii: 12-08-2011 | Finante-Banci

Presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CAS), Angela Toncescu, a incalcat grosolan legea, emitand un ordin prin care umfla conturile asiguratorilor care se bucura de obligativitatea politelor pentru case. 147 de milioane de euro obtin anual asiguratorii de pe urma politelor obligatorii pentru case. Ei iau bani fara sa plateasca despagubiri in zonele de risc. Inselatoria e girata de Interne.

Prin Legea asigurarii obligatorii a locuintelor, 6,2 milioane de romani platesc anual cate 20 de euro. Lor li se adauga alti aproximativ 2,1 milioane de proprietari care au case din chirpici si achita 10 euro pe an. Cu alte cuvinte, cele cateva firme care incheie astfel de asigurari obtin anual, fara niciun efort, aproape 147 de milioane de euro, releva o ancheta a celor de la Adevarul

Escrocherie din condei

Interesul celor catorva firme de asigurari implicate in asigurarile obligatorii pentru case este servit chiar de Angela Toncescu (58 de ani), sefa Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CAS), institutie care are menirea de a interzice jocurile ilegale ale asiguratorilor. Ea a emis un ordin in slujba asiguratorilor, prin care li se accepta acestora sa nu incheie polite ,,in cazurile de amenintare brusca de prabusire sau alunecare de teren (...) daca aceste fenomene au fost prilejuite, inlesnite sau agravate de lucrari de prospectiuni, explorari sau exploatari miniere sau petroliere, indiferent de timpul trecut de la terminarea sau abandonarea lor". Desi ordinul emis de Angela Toncescu este abuziv si nul pentru ca nu poate fi mai presus de lege, asiguratorii se prevaleaza de el.

Cititi ancheta integral in Adevarul

Vedeti aici raspunsul celor de la Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale - PAID