Cel mai scump penthouse din Bucuresti costa doua milioane euro

Data publicarii: 12-08-2011 | Imobiliare

Pretul mediu afisat pentru apartamentele de tip penthouse, scoase la vanzare in Capitala, este de 1.938 euro/mp, iar cel mai scump penthouse din Bucuresti costa doua milioane euro, se arata intr-un comunicat al site-ului imobiliare.ro.

Potrivit sursei citate, pretul pe metru patrat pentru un penthouse este cu 66,8% mai mare decat pretul mediu cerut pentru apartamentele obisnuite.

'Avem de-a face cu proprietati foarte scumpe care se adreseaza unei nise inguste. Vorbim in general de persoane cu venituri mari, care cauta proprietati rezidentiale cu suprafete generoase, in zone foarte bune si cu un grad de confort ridicat ', explica Adrian Erimescu, directorul general al site-ului imobiliare.ro.

Cel mai scump penthouse scos la vanzare in Bucuresti costa 2 milioane de euro, fiind amplasat in zona Herastrau, potrivit anuntului publicat in portal. Majoritatea ofertelor de acest gen afiseaza un pret situat in jurul valorii de un milion de euro.

La polul opus, cel mai ieftin penthouse scos la vanzare in Capitala costa 69.000 euro, are o suprafata utila de 120 mp si este amplasat in zona de sud a orasului, pe Soseaua Giurgiului.

Exceptand Capitala, cel mai scump penthouse din tara se afla in Brasov, o proprietate cu o suprafata utila de 300 mp, scos la vanzare pentru 599.000 euro. Dintre orasele din tara, Constanta are cea mai bogata oferta de apartamente de tip penthouse, majoritatea incadrandu-se in intervalul de pret cuprins intre 115.000 euro si 350.000 euro.

Sursa: AGERPRES