Care va fi pretul apartamentelor in 2012

Data publicarii: 16-08-2011 | Imobiliare

Majoritatea specialistilor pariaza pe o stagnare a preturilor locuintelor pentru inca un an. Optimismul din urma cu doar cativa ani de pe piata imobiliara este inlocuit de un pesimism generalizat. O singura mare agentie estimeaza un avans al pretului proprietatilor in 2012.

Consultantii imobiliari spun la unison ca anul viitor nu va aduce modificari semnificative ale pretului apartamentelor. "Independent de potentialul enorm pe care il are piata din Romania  si mai cu seama piata din Bucuresti, este dificil sa vorbim de o crestere a numarului de tranzactii, nemaivorbind de preturi, in viitorul apropiat", spun reprezentantii Jones Lang LaSalle. 

"Nu sunt optimista in privinta unei cresteri a preturilor proprietatilor rezidentiale in 2012. Mai mult, sper doar ca actualele preturi sa se mentina",  a declarat pentru "Adevarul" si Ruxandra Cleciu, presedintele Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare. Ca urmatoarele luni nu vor aduce "nicio schimbare notabila" in ceea ce priveste preturile din rezidentialul autohton cred si specialistii de la Colliers International. O opinie discordanta este exprimata de reprezentantii companiei de consultanta DTZ Echinox. 

Scumpiri de 5% in 2012

Ei lanseaza chiar un scenariu optimist in care apartamentele, atat cele noi, cat si cele vechi, se vor scumpi cu 5% in 2012 fata de acest an. "Intr-un scenariu pesimist insa, in 2011 va continua trendul descendent al pietei, pentru ca abia in 2012 sa apara primele semne de stabilizare, iar cresterea sa urmeze in 2013-2014", afirma Bogdan Sergentu, seful departamentului Evaluari si Consultanta al DTZ Echiox.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: