CIG Romania ofera un bonus de loialitate pentru asigurarea unit-linked Optim

Data publicarii: 17-08-2011 | Finante-Banci



Bonusul de loialitate, unic pe piata de asigurari din Romania, da posibilitatea de a creste numarul unitatilor de fond, fie la aniversarile contractului, fie in functie de prima de asigurare anuala

 CIG Romania adauga un bonus de loialitate asigurarii de viata de tip unit-linked Optim. Titularul politei poate alege intre doua sisteme de bonusare - bonusul de loialitate CIG sau Premium. In cazul in care titularul nu opteaza pentru nici unul dintre acestea, este automat activat bonusul de loialitate CIG.

Bonusul de loialitate CIG  intra in vigoare la semnarea contractului de asigurare, titularul primind un bonus aditional pentru primele esalonate. Acest bonus, calculat in functie de prima anualizata initiala, consta in suplimentarea numarului unitatilor de fond. Prima de asigurare aferenta clauzelor suplimentare nu este luata in considerare cand se calculeaza prima anualizata initiala. 

Bonusurile - in valoare de 15%, 50% si 75% din prima anualizata initiala - sunt oferite la a cincea, a zecea si respectiv la a cincisprezecea aniversare a contractului. Astfel, de-a lungul unei perioade de 15 ani, CIG Romania ofera clientilor fideli un bonus de 140% din prima anualizata initiala. 

Bonusul Premium consta in majorarea numarului unitatilor de investitie bonificate pe contul titularului politei de asigurare, dupa cum urmeaza: intre 600 - 900 Euro prima de asigurare - 2%, intre 900 - 1.200 Euro prima de asigurare - 3%. De asemenea, intre 1.200 - 1.500 Euro prima de asigurare titularul va primi 4%, iar pentru o prima de asigurare anuala mai mare de 1.500 de Euro - 5%. 

 "Am decis sa introducem bonusul de loialitate pentru polita Optim, prima asigurare de viata pe care am lansat-o pe piata locala, deoarece dorim sa ii rasplatim pe clientii nostri fideli, care isi platesc la timp primele de asigurare”, a spus Sandor Csepeli, CEO al CIG Romania. "Bonusul este oferit daca primele de asigurare au fost achitate integral in anii anteriori si va fi investit in fonduri profitabile. Acest sistem de bonusare, unic pe piata locala, este unul dintre rezultatele eforturilor noastre constante de a dezvolta produse care vin in intampinarea nevoilor clientilor nostri si de a le imbunatati pe cele care sunt deja pe piata”, a adaugat Csepeli. 

Optim, asigurarea de viata de tip unit-linked, ofera posibilitatea de a investi in fonduri denominate in Euro, unice pe piata romaneasca, si care sunt administrate de companii prestigioase precum Pioneer Investments, Aberdeen Asset Management si Concorde. Varsta minima a persoanei asigurate la semnarea contractului este de 2 ani, iar varsta maxima este de 80 de ani. 

Prima minima de asigurare pentru Optim este de 400 de Euro si poate fi platita cu frecventa anuala, semestriala sau trimestriala. Primele suplimentare sunt directionate catre fondurile de investitii selectate de catre titular fara niciun comision, la fel ca si primele doua mutari intre fonduri operate intr-un an. 

CIG Romania ofera clientilor optiunea de a utiliza serviciul Navigator, a carui optiune de stop-loss / start-gain are rolul de a reduce impactul negativ al fluctuatiilor de randament de pe pietele de capital. Acest serviciu gratuit garanteaza reducerea la minim a pierderilor in cazul scaderii preturilor unitatilor si de maximizare profituluui in momentul in care pretul unitatilor creste, prin operarea unui transfer automat al capitalului acumulat dintr-un fond in altul. 

 "Clientii sunt mult mai atenti cand vine vorba de banii pe care i-au castigat cu greu si incep sa caute protectie si garantii”, a spus Sandor Csepeli. "Ei inteleg ca este mai bine sa investeasca in mod constant pentru a avea profit, motiv pentru care aleg politele cu componenta de investitie. De altfel, vanzarile de polite de tip unit-linked au ramas motorul din spatele cresterii noastre pe piata din Ungaria, dar si din Romania”, a conchis Csepeli. 

Ultimele stiri pe BankNews.ro: