Ofertele de munca full-time au crescut cu peste 40%

Data publicarii: 17-08-2011 | HR/Cariere

Ofertele de angajare full-time si stagiile de practica au crescut cu peste 40% fata de aceeasi perioada a anului trecut

Ofertele de munca full-time oferite de companiile de pe piata locala au crescut cu 44% fata de perioada similara a anului trecut, iar cel al stagiilor de practica cu 41%, potrivit unei statistici a site-ului de recrutare BestJobs.

Anunturile de angajare part-time au crescut cu 33%, in timp ce ofertele de angajare pe proiecte cu doar 15%.

"Daca urmarim si evoluia joburilor in functie de tipul de job, putem observa un boom de peste 40% pentru ofertele full-time si practica, ultimele destinate persoanelor fara experietna sau care doresc sa deprinda noi activitati, insa nu intotdeauna remunerate”, spun reprezentantii site-ului BestJobs.ro

Statistica mai arata ca numarul total de joburi postate de angajatori pe site-ul de recrutare a crescut cu peste 25% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Industria auto ocupa primul loc intr-un top al domeniilor cu cea mai mare crestere a numarului de joburi vacante, cu o crestere de peste 150%, potrivit unei statistici a site-ului de recrutare BestJobs.

Pe locul doi se afla productia cu o crestere a numarului de posturi vacante de 73%, iar pe trei sectorul telecomunicatiilor, cu o crestere de 49%. In IT si servicii numarul de joburi a crescut cu 40%

Sursa: Realitatea.net



Ultimele stiri pe BankNews.ro: