George Soros pariaza pe euroobligatiuni

Data publicarii: 19-08-2011 | Bursa

 Finantatorul si filantropul George Soros da un lung interviu in Le Monde in care face o serie de propuneri pentru a salva moneda unica euro.In fruntea listei figureaza instaurarea de euroobligatiuni. Omul de afaceri american de origine maghiara o spune raspicat: ca sa se mutualizeze, ca sa se imparta datoria tarilor din zona euro la toata lumea, pentru a intari deci zona euro, e nevoie de euroobligatiuni.


Bursele mondiale si in particular cele europene nu au primit cu mare entuziasm propunerile facute marti seara de Angela Merkel si Nicolas Sarkozy. Dupa un inceput de zi anevoios, bursele au trecut totusi per verde miercuri dupa-amiaza dar febrilitatea persista.


finantatorul si filantropul George Soros da un lung interviu in care face o serie de propuneri pentru a salva moneda unica euro. Cap de lista figureaza instaurarea de euroobligatiuni.


Absolut, omul de afaceri american de origine maghiara o spune raspicat: ca sa se mutualizeze, ca sa se imparta datoria tarilor din zona euro la toata lumea, pentru a intari deci zona euro, e nevoie de euroobligatiuni. Faptul ca presedintele Sarkozy a promis marti ca acestea vor fi instaurate la sfarsitul procesului de integrare economica europeana, e deja un fapt bun, salutat e Soros.


Integral in Rfi.