Spune-mi pentru ce strangi bani ca sa-ti spun ce depozit sa alegi

Data publicarii: 19-08-2011 | Finante-Banci


     

 

Inflatia nu se combate neaparat cu depozite in euro iar dobanzile mari la lei nu sunt neaparat solutia optima. Afla cum sa economisesti inteligent in functie de destinatia banilor.


Unul din cinci romani activi are deschis cel putin un depozit bancar. Potrivit unui studiu al Fondului de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar, suma medie economisita este de 100 de euro pe luna sau aproximativ 20% din salariul mediu pe economie.


Peste 80% dintre romani economisesc in lei si doar putin peste 2% aleg sa constituie depozite in mai multe monede pentru a se proteja de inflatie sau de fluctuatiile cursului valutar. Dar care este cea mai eficienta forma de economisire? Sa tinem banii doar in euro in perioadele in care inflatia este mare? Sa economisim doar in lei pentru ca dobanzile la depozitele in euro au ajuns la niveluri extrem de mici? Sa constitui un depozit pe termen lung pentru a profita de o dobanda avantajoasa, sau unul pe termen scurt pentru ca te astepti ca randamentele sa mai creasca? Toate variantele pot fi valabile insa intotdeauna trebuie luat in calcul un factor fundamental: destinatia finala a fondurilor economisite.

Integral in Capital.ro.