Ce actiuni au fost cele mai lovite ieri de scaderile externe

Data publicarii: 19-08-2011 | Bursa




Actiunile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) si titlurile BRD-Societe Generale (BRD) au suferit cele mai puternice scaderi in sedinta de ieri, in conditiile in care si pe plan extern tinta predilecta a vanzatorilor au fost titlurile bancare.
Actiunile BRD au inchis sedinta cu o scadere de 5,1%, in conditiile in care pe bursa de la Paris actiunile bancii-mama Societe Generale pierdeau peste 10% spre finalul sedintei de tranzactionare. La Viena, actiunile Raiffeisen pierdeau 7,5%, iar titlurile Erste Bank, proprietarul BCR, scadeau cu 6,7%.

SIF-urile sunt percepute de investitori ca un proxy pentru sectorul bancar, avand in vedere ca participatiile detinute la BCR si BRD reprezinta circa jumatate din activele SIF-urilor.

In aceste conditii SIF-urile au inregistrat scaderi cuprinse intre 4,2% si 6,9%, cele mai lovite fiind titlurile SIF Transilvania (SIF3). SIF-urile cauta in prezent solutii sa-si valorifice participatiile detinute la BCR, fiind presate de catre actionari sa inceapa demersurile privind listarea bancii la bursa.

 

Integral in Zf.ro.