Profetul Soros: EURO, IN PERICOL! Recesiunea mondiala loveste din nou

Data publicarii: 19-08-2011 | Finante-Banci


"Europa este in pericol, insa autoritatile au inceput sa ia lucrurile in serios. In prezent, liderii UE nu au de ales decat sa imbunatateasca guvernanta in zona euro", a precizat miliardarul George Soros, intr-un interviu acordat Le Monde.

In opinia acestuia, problema principala nu este de a sti daca este nevoie de o moneda unica sau nu.  Euro exista si daca se prabuseste, va rezulta o criza bancara de necontrolat, iar intreaga lume va cadea intr-o recesiune profunda.

Interviul  cu miliardarul Soros a fost realizat dupa intalnirea cancelarului german Angela Merkel cu presedintele francez Nicolas Sarkozy, care au discutat despre problemele uniunii monetare.

Cei mai importanti doi lideri ai zonei euro au stabilit ca vor propune partenerilor europeni crearea unui "veritabil guvern economic" al zonei euro din care vor face parte sefii de state din tarile membre.

Miliardarul Soros spune ca intalnirea lui Merkel cu Sarkozy reprezinta un pas inainte, insa europenii trebuie sa mearga mult mai departe pentru a castiga lupta cu speculatorii.

Integral in BloomBiz.ro.