Cele mai scumpe 10 atacuri cibernetice din istorie

Data publicarii: 22-08-2011 | IT&C


Atacurile cibernetice nu sunt simple mijloace de distractie pentru pasionatii de computere, ci adevarate probleme pentru companiile afectate, care ajung sa piarda sume importante de bani din aceasta cauza, arata un studiu al Institutului Ponemon din SUA, specializat in securitatea informatiei.

Potrivit raportului, 59% dintre companiile chestionate au avut de suferit din cauza unui atac informatic in ultimul an, cu costuri care depasesc jumatate de million de dolari. Acestea sunt doar costuri medii din ultimul an, deoarece in istorie au avut loc atacuri cibernetice care au cauzat daune de sute de milioane de dolari. Ponemon a alcatuit un top 10 al celor mai scumpe atacuri cibernetice lansate pana acum.

10. Citigroup

Compania americana de servicii financiare Citigroup a fost afectata anul acesta de cel mai mare atac al hackerilor din istoria proprie. Peste 200.000 de nume, date de contact si numere de cont au fost compromise in urma unui atac prin care hotii au sustras circa 2,7 milioane de doalri de pe cardurile clientilor Citigroup.  

9. Titan Rain

"Titan Rain" este numele de cod dat de FBI unui atac informatic asupra securitatii militare americane care a vizat companii precum Lockheed si chiar agentia spatiala NASA. Exista banuieli conform carora cei care au pus la cale acest atac au fost cativa hackeri platiti de guvernul chinez. Costurile sunt greu de estimat, dar intruziunea a ramas in topul celor mai devastatoare atacuri de profil din istorie.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: