ING Bank a crescut cu 11% creditarea pe retail

Data publicarii: 22-08-2011 | Finante-Banci



Pe langa promovarea ofertei de refinantare a creditelor, banca a facut o miscare agresiva de atragere a clientilor renun-tand sa mai solicite adeverinta de salariu celor care isi incaseaza retributiile in cont deschis la ING - facilitate posibila datorita statutului de sucursala supravegheata de banca centrala din Olanda.
Per ansamblu, portofoliul de credite al ING Bank a crescut cu 7% la sase luni - de asemenea peste media pietei - ajungand la 8,14 mld. lei (circa 1,9 mld. euro).

In paralel, soldul depozitelor de la clienti a urcat cu 2%, pana la 9,2 mld. lei (2,2 mld. euro), banca mentinandu-si o acoperire confortabila a soldului creditelor cu resursele atrase de la clientela. Citat de Mediafax, Negritoiu a explicat ca economisirea a ramas in urma din cauza lipsei oportunitatilor de plasament in moneda nationala, in conditiile in care dobanzile inca inalte la depozite sunt mai mult o recompensa pentru fidelitatea clientilor.

Recent, ING a injumatatit dobanda la contul curent special Cont'Rol, pana la 2% pe an, in timp ce dobanda la depozitele pe 3 si 12 luni a fost redusa la 6,25% pe an.

Integral in Zf.ro.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: