Noul val al crizei ieftineste carburantii

Data publicarii: 23-08-2011 | Auto


 

Preturile benzinei si motorinei au inceput sa scada in ultimele saptamani, ca urmare a deprecierii cotatiilor titeiului, care au ajuns la nivelul din toamna anului trecut. Companiile petroliere se asteapta ca pretul petrolului sa nu mai creasca in acest an si chiar sa coboare usor, ceea ce ar aduce noi ieftiniri la pompa.


In ultimele patru saptamani am asistat la un haos din toate punctele de vedere pe pietele financiare internationale, "tornada" in care a fost antrenat si pretul petrolului. Astfel, am fost martorii unei prabusiri greu de estimat pana acum: cotatiile barilului au anulat in doar cateva saptamani toata cresterea acumulata in acest an.


Concret, pretul sortimentului Brent, de referinta pentru piata europeana, a inceput anul la 94 de dolari/baril si a urcat la 125 de dolari in luna mai, ca, mai apoi, la mijlocul lunii august, sa coboare din nou sub 100 de dolari. Ieri, cotatia barilului Brent a fluctuat intre 105 si 107 dolari. Retrogradarea ratingului Statelor Unite si furtuna care a cuprins pietele financiare au dus la temeri privind posibilitatea ca omenirea sa intre intr-o noua etapa a crizei economice, ceea ce ar diminua consumul. 

Integral in Adevarul.ro.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: