Au revenit profiturile in industria auto

Data publicarii: 25-08-2011 | Auto



 

In 2010 doar doi dintre cei mai mari zece jucatori de pe piata auto (productie de masini si vanzare) mai inregistrau pierderi, in timp ce ceilalti opt au raportat un profit net cuprins intre 1,2 mil. euro in cazul Toyota Romania si 71 mil. euro in cazul Dacia.


Cu toate ca profitul i-a scazut cu aproape 50% anul trecut, de la aproximativ 38 mil. euro (valoare neta) la aproape 21 mil. euro in 2010, Porsche Romania isi pastreaza titlul de cel mai profitabil importator de pe piata auto locala.


Tot anul trecut si Mercedes-Benz a revenit pe plus dupa doi ani de pierderi, inregistrand un profit net de 3,3 mil. euro. Cea mai mare pierdere inregistrata de o companie auto din top zece a fost inregistrata de Ford Romania, in conditiile in care constructorul american a produs doar in serie mica si a realizat investitii in uzina de la Craiova. Cea mai mare pierdere a unui importator a fost punctata de AutoItalia, de aproape 14 mil. euro. Compania AutoItalia a fost vanduta anul acesta de omul de afaceri Herbert Stein catre Mediterranean Car Com-pany, importatorul Fiat din Israel.

 

Integral in Zf.ro.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: