Cum ne salvam banii in al doilea val al crizei

Data publicarii: 25-08-2011 | Finante-Banci



 

Investitiile in aur si in actiunile lichide listate la Bursa de Valori au cele mai mari sanse sa creasca pana la finalul acestui an. Valoarea plasamentelor in banci va fi erodata de inflatie si de taxe. "Adevarul" va prezinta evolutia potentiala a plasamentelor, pe baza prognozelor afisate pe pietele financiare, in contextul temerilor privind o recidiva a recesiunii.

Faptul ca economia romaneasca prezinta riscul de a reveni pe scadere chiar in acest an, din cauza evolutiilor nefavorabile inregistrate in Europa, este deja in atentia tuturor analistilor. Daca in plan macroeconomic riscurile se manifesta la nivelul industriei si exporturilor (pe fondul scaderii cererii externe), in planul investitiilor personale doar inflatia si taxele par sa ne puna in pericol micile economii.


Prognozele arata ca aurul va avea cresteri sanatoase, ca plasament de refugiu in fata crizei internationale, iar actiunile listate la Bursa de Valori Bucuresti au destul potential de majorare.

In cazul Bursei, am luat in calcul titlurile companiilor care compun indicele BET, mai exact Fondul Proprietatea, Petrom, BRD, Banca Transilvania, Azomures, Transgaz, Transelectrica, BVB, Biofarm si Broker SA. Prognozele afisate pe aceasta piata arata ca la 31 decembrie indicele BET ar putea avea o crestere de cel putin 40% fata de valoarea de azi, dar este important de precizat ca brokerii nu isi asuma aceste estimari, deci nu ni le asumam nici noi

 

Integral in Adevarul.ro.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: