Guvernul ar putea reduce TVA-ul pentru alimentatia din turism la 9%

Data publicarii: 26-08-2011 | Economie



Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat, joi, in judetul Hunedoara, ca in Guvernul sunt discutii pentru diminuarea TVA la 9% pentru partea de alimentatie din turism, pentru a veni in sprijinul celor care investesc in domeniu, transmite corespondentul NewsIn.


"Exista o discutie in Guvern, lansata ieri (n.r. marti), cu prijinul primului ministru, prin care incercam sa aducem TVA-ul de 9% si la partea de alimentatie din turism. Astazi, chiar daca TVA a crescut la 24%, in turism este 9% in continuare, insa numai pentru partea de cazare si mic dejun. O solicitare veche a industriei de turism a fost ca si restul alimentatiei din turism sa fie tot 9%. Daca din calculele Ministerului de Finante reiese ca putem suporta o astfel de diminuare a TVA, o vom face”, a declarat Elena Udrea.


Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a semnat joi, in judetul Hunedoara, sase contracte de finantare prin Programul Operational Regional care se vor implementa in localitatile Lupeni, Petrosani, Uricani si Hateg, in valoare totala de 74,3 milioane de lei. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: