Canicula din august a salvat litoralul

Data publicarii: 30-08-2011 | Turism

Sezonul estival a inceput cu scaderi de pana la 40% fata de 2010 in ceea ce priveste numarul turistilor si incasarile. Dezastrul pentru hotelierii si patronii din turism a fost evitat insa, dupa ce sute de mii de romani au venit, luna aceasta, in statiunile constantene.

Primele saptamani din sezonul estival 2011 au adus fiori reci pentru patronii de hoteluri si restaurante. Numarul de turisti era aproape la jumatate fata de anul 2010, iar incasarile, pe masura. Corina Martin, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism si al Asociatiei Litoral-Delta Dunarii, spune ca 2011 a debutat cu o scadere de 40%. Spre mijlocul lunii iulie, scaderea a fost in parte recuperata, ajunsese la 20%, pentru ca spre finele lunii august sa se ajunga la un numar de turisti  echivalent cu cel din 2010. Chiar daca, in unele statiuni, preturile au fost mai mari vara aceasta, romanii nu au mai cheltuit atat de mult ca anul trecut.

Ce spun datele oficiale

Datele prezentate de ANAT si Asociatia Litoral-Delta Dunarii se bazeaza pe relatia directa pe care acestea o au cu hotelierii. Potrivit Institutului National de Statistica, in judetul Constanta sunt numai 142.000 de locuri de cazare omologate. Ca vin mai multi oameni sa se cazeze, in weekend-uri, se vede dupa aglomeratia din statiuni. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta, "cel mai aglomerat weekend de pe litoral in acest an s-a inregistrat la mijlocul lunii august, cand oficial au fost circa 210.000 de turisti pe litoral".

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: