Castigam ceva din productia agricola-record?

Data publicarii: 30-08-2011 | Economie

Valoarea productiei vegetale de anul acesta se va situa intre 10 si 12 mld. euro, iar jumatate din grau ar putea fi exportat.

Costel Olteanu (UNPCPR): Fermierii romani nu au unde s-o depoziteze si sunt nevoiti sa vanda la preturi facute de jucatorii comertului cu cereale.

Daca nu vor primi un pret bun in toamna, "tot profitul lor va fi topit de pretul la seminte, pesticide si motorina".

Romania se inscrie in acest an cu o productie la hectar peste media ultimilor cinci ani pentru majoritatea culturilor. Productia de grau si secara obtinuta in 2011 de pe 99% din suprafata recoltata a depasit 7,127 milioane de tone, fiind cu 6% mai mare fata de productia estimata pentru 2011, conform datelor Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR). Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, declara recent ca Romania are in 2011 un an agricol bun deoarece conditiile climatice au fost favorabile tuturor tipurilor de cereale, dar si ca urmare a alocarii la timp a resurselor financiare de catre Guvern, pentru prima data dupa multi ani. El arata ca Romania ar putea avea o productie-record de 8 milioane de tone de grau in acest an, din care jumatate ar putea fi exportata.  

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: