Cat mai costa masina ta pe piata second-hand

Data publicarii: 30-08-2011 | Auto

Tendinta pe piata autovehiculelor rulate este ieftinirea. Volkswagen si Audi sunt  exceptiile notabile ale acestei reguli. Pe o piata auto aflata intr-un deficit serios de cumparatori, preturile scad de la o luna la alta. Doar marcile germane isi conserva valoarea.

Daca in octombrie anul trecut proprietarii de masini Volkswagen - una dintre cele mai populare marci auto de pe piata second-hand romaneasca- cereau potentialilor cumparatori un pret mediu de 4.804 euro, in luna iulie a acestui an pretentiile lor s-au majorat pana la 5.088 de euro. Un fenomen similar se consemneaza si in cazul unei alte marci germane, Audi. Masinile acestui brand sunt cotate cu peste 400 de euro mai mult decat in urma cu noua luni. 

Totodata, "si statisticile oficiale inregistreaza o pozitionare buna a marcilor Audi si Volkswagen pe segmentul masinilor noi", spune Bogdan Vulcan, program manager la auto.ro. Spre exemplu, vanzarile Audi in Romania au avansat in intervalul iulie 2010 - iulie 2011 cu peste 70%, precizeaza reprezentantul portalului auto.

Integral in Adevarul.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: