Economisti de Nobel: Euro va supravietui crizei datoriilor

Data publicarii: 30-08-2011 | International

Mai multi economisti premiati cu Nobel considera ca zona euro va supravietui crizei datoriilor suverane. Cu pietele aflate la marginea prapastiei din cauza muntilor de datorii formati in Europa si Statele Unite in timpul crizei financiare mondiale, 17 detinatori ai premiului Nobel in economie s-au intalnit pe insula Lindau de pe lacul Constance din sudul Germaniei, pentru a discuta despre disciplina economica, scrie euractiv.ro.

Printre participantii la reuniune s-a numarat si Joseph Stiglitz- premiul Nobel in 2001, pentru activitatea sa privind reactia pietelor la informatiile asimetrice, Myron Scholes- laureat in 1997 pentru activitatea in domeniul instrumentelor derivate, si Robert Mundell- castigator in 1999 al distinctiei pentru analiza sa in domeniul valutar, relateaza euractiv.com.fr, citat de euractiv.ro. 

"Nu cred ca euro este in pragul prabusirii. Europa trebuie sa mearga inainte, spre un echivalent al Statelor Unite", a aratat Mundell.

Cele mai importante puncte pe agenda discutiilor de la Lindau au fost incetinirea cresterii economiei americane si daca o a treia runda de relaxare monetara cantitativa, din partea Rezervei Federale (Fed), ar fi de ajutor. Majoritatea participantilor cred ca nu.

Sursa: Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: