Argintul castiga batalia cu aurul

Data publicarii: 30-08-2011 | Finante-Banci

In ultimii 10 ani, profitul realizat din investitiile in argint a depasit venitul castigat din achizitiile de aur. Daca in 2005 diferitele instrumente de investitii reprezentau numai 6% din consumul mondial de argint, acest indicator a atins acum 17%. Pretul unciei de aur a progresat de la 275 $ in 2001 la peste 1.900 $ saptamana trecuta, adica un salt de 590%, scrie Financiarul

In acest timp, valoarea argintului a sarit de la 4,15 $/uncie la aproape 50 $, ceea ce inseamna aproximativ 1.100%. La un asemenea randament, investitorii in actiuni si obligatiuni nu pot decat sa viseze. Adeptii argintului afirma ca in urmatoarele luni acest metal va continua sa se scumpeasca intr-un ritm mai rapid decat aurul. "Nu peste multa vreme, argintul va costa 100 $/uncie”, spune plin de convingere Erik Sprott, patronul companiei canadiene de investitii Sprott Asset Management.

 Avantajul argintului il constituie calitatea lui de bun conductor de caldura si electricitate, motiv care-l face tot mai dorit de intreprinderile industriale. Totusi, cei care se gandesc sa investeasca in argint nu trebuie sa uite ca acesta se obtine, de regula, ca produs secundar din exploatarea minelor de aur, cupru, zinc si staniu. De aceea, cererea pe piata depinde, in mare masura, de cea a metalelor industriale. 

Sursa: Fin.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: