Constructorii cred ca doar anul electoral ii mai poate salva

Data publicarii: 30-08-2011 | Imobiliare

Scaderea volumului lucrarilor de infrastructura si numarul mai mic de autorizatii de construire eliberate in primul semestru comparat cu perioada similara din 2010 arata ca inca doi ani, sectorul constructii de va confrunta cu dificultati.

"In sectorul de constructii nu sunt sanse de revenire pe crestere nici la anul, nici in 2013.  Daca ne uitam la evolutia pietei, dar luam in calcul si faptul ca populatia este tot mai saraca nu avem cum sa revenim pe crestere sanatoasa in urmatoarea perioada. Iar daca in Bucuresti se mai construieste pe ici pe colo, in tara este prapad, spune Marin Crutescu, patron de firma de constructii si producator de materiale de constructii.

Stagnare la nivelul minim

Din ultimul sondaj realizat de Statistica printre managerii companiilor, pentru perioada imediat urmatoare se contureaza o relativa stabilitate in sensul ca volumul productiei are o foarte usora crestere, dar stocul de comenzi si numarul de salariati este estimat in scadere. In schimb, se prognozeaza o crestere moderata a preturilor lucrarilor de constructii.

In realitate, este vorba de o stagnare pe fundul prapastiei. Anul 2011, este al treilea an de scaderi in constructii. Daca in 2008 comparat cu 2007, cresterea in constructii a fost de 26%, in 2010 comparat cu 2009, caderea consemnata era de aproape 15%. In semestrul I din 2011 fata de aceeasi perioada din 2010, scaderea volumului de constructii era de 5%.

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: