Creditele neperformante lovesc portofoliile Alpha si Bancpost

Data publicarii: 31-08-2011 | Finante-Banci

Creditele neperformante continua sa dea batai de cap subsidiarelor locale ale grupurilor elene Alpha Bank si EFG Eurobank, acestea adunand impreuna provizioane pentru acoperirea pierderilor de peste 80 mil. euro in primele sase luni. 

Alpha Bank: Profitul a scazut cu 77% la sase luni

Grupul elen Alpha Bank a raportat in primele sase luni un profit brut de 5,4 mil. euro din operatiunile din Romania, in scadere cu 77% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Banca a reusit totusi sa revina la un rezultat pozitiv in trimestrul al doilea, dupa ce in perioada ianuarie-martie raportase o pierdere bruta de 5,7 mil. euro.

Banca locala controlata de grecii de la Alpha, al optulea jucator din sistem, avea la sfarsitul lunii iunie de-pozite atrase de la clientela in valoare de 1,3 miliarde de euro, in timp ce soldul creditelor acordate se ridica la 3,5 mld. euro.

Criza a subtiat insa puternic bilan-tul Alpha Bank, soldul creditelor sca-zand cu 15% doar in ultimul an. Alpha raporta o pondere a creditelor neper-formante de 8,4% dupa primele sase luni, in crestere de la 5,7% la jumatatea lui 2010.

Integral in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: