Guvern: MDRT preia Cazinoul din Constanta

Data publicarii: 01-09-2011 | Turism

Guvernul a adoptat, miercuri, o hotarare privind preluarea Cazinoului din Constanta de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, a anuntat purtatorul de cuvant al Executivului, Ioana Muntean.

''Ministerul Dezvoltarii va reface cazinoul, pentru ca am dorit ca acest obiectiv sa ramana in proprietatea statului. Primarul Constantei putea sa refaca acest monumdent pentru ca are la dispozitie fonduri europene in valoare de 93 milioane de euro, din care doar 23 la suta au fost accesate. Speram sa nu fie cazul sa preluam si alte monumente la Ministerul Dezvoltarii pentru a fi refacute prin Axa 5 a Programului Operational Regional, dar daca va fi cazul vom face acest lucru'', a explicat ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, dupa sedinta Executivului de miercuri. 

Pe 24 august, consilierii locali ai municipiului Constanta au decis transferarea Cazinoului din administrarea municipalitatii in cea a Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului pentru ca imobilul sa fie reabilitat, iar apoi cladirea sa fie din nou trecuta in domeniul privat al administratiei locale. 

In luna mai a acestui an, primarul Constantei, Radu Mazare, a anuntat ca administratia locala intentioneaza sa vanda Cazinoul dupa ce investitorul israelian care l-a concesionat in 2007 a renuntat la investitie din cauza crizei economice, desi a cheltuit 2 milioane de euro prin inceperea reabilitarii cladirii respective. 

Informatia data de Radu Mazare a starnit discutii contradictorii, iar, ulterior, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat ca nu este de acord cu proiectul de hotarare initiat de primarul Constantei, care vizeaza vanzarea Cazinoului, anuntand apoi intentia MDRT de a prelua cladirea pentru a o repara, iar apoi sa fie redata comunitatii locale. 

In anul 2007, Cazinoul din Constanta a fost dat in concesiune de administratia locala, pentru 49 de ani, companiei israeliene Qeenco Leisure International, operator international ce detine cazinouri de lux in intreaga lume, fiind singura firma interesata de acest obiectiv.

Sursa: AGERPRES