Solutia disperarii: buy back-ul imobiliar

Data publicarii: 01-09-2011 | Imobiliare

Doar 1.500 de apartamente noi au fost vandute anul trecut in Bucuresti, dintr-un total de 20.000 de tranzactii incheiate

Dezvoltatorii imobiliari nu stiu ce solutii sa mai gaseasca pentru a-si vinde apartamentele noi. Ultima noutate, buy back-ul imobiliar. Adica potentialii clienti pot sa-si achite avansul la un apartament nou cu vechiul apartament in care pot si locui pana la finalizarea noii locuinte fara sa plateasca chirie. Totusi, avand in vedere numarul foarte mare de locuinte finalizate, oamenii aleg un apartament terminat in care se pot muta imediat, asa ca varianta de buyback utilizata in prezent este mult simplificata.

Peste 12 ansambluri rezidentiale din Bucuresti practica acest sistem, cu oarecare succes sustin reprezentantii dezvoltatorilor. "Vorbim de sute de apartamente, care au fost vandute prin acest sistem. Chiar si programul Prima Casa a ajutat la dezvoltarea acestui sistem. Multi dintre proprietarii de apartamente vechi s-au folosit de buy back pentru a-si achizitiona o locuinta noua, iar cele vechi au fost vandute prin credite Prima Casa”, a declarat Giulio An-gheloiu, manager Premier Service. Acesta a mai adaugat ca oamenii cauta apartamente mai mari decat cele pe care le detin. "Cei de la garsoniere tintesc catre doua sau trei camere”, a mai declarat Angheloiu.

Integral in Jurnalul National