GED achizitioneaza 30% din capitalul lantului hotelier Continental

Data publicarii: 01-09-2011 | Turism

  • Cea mai mare investitie din portofoliul GED in Europa de Est
  • GED avea deja o participatie de 20% in lantul hotelier pana in anul 2006 
  • GED, cu aceasta noua operatiune, isi reafirma pariul pentru sectorul turistic din Romania, dupa partile sociale preluate la Happy Tour, Travel House, Paravion si Prestige Tour

GED a achizitionat de la fondul de capital de risc PPF Partners participatia de 30% detinuta in cadrul lantului hotelier romanesc Continental Hotels. Principalul actionar al Continental Hotels este familia Enache. De la inceputurile GED, in 1996, si pana in prezent, tranzactia amintita reprezinta cea mai mare investitie a GED in Europa de Est.

Continental Hotels este principalul lant hotelier din Romania cu un total de 14 hoteluri, printre care se numara si un hotel de 5 stele, trei de patru stele, si patru hoteluri Ibis gestionate de Accor. Compania estimeaza sa atinga la sfarsitul lui 2011 o cifra de afaceri de 21.1 milioane Euro si EBITDA de 5.3 milioane Euro. In plus, in 2008, Continental a lansat un concept nou pentru piata romaneasca - Hello Hotel - un city hotel de doua stele.

In total, reteaua hoteliera are 1.858 de camere in unele dintre principalele orase din tara, din care: Bucuresti, Constanta, Oradea, Arad, Sibiu si Targu Mures. Toate hotelurile Continental sunt de tipul city hotels si se adreseaza in special calatorilor in interes de afaceri.

GED considera ca aceasta achizitie este o mare oportunitate avand in vedere momentul si ciclul economic in regiune. In plus, buna relatie existenta cu actualul actionar majoritar al Continental Hotels, sustinuta de participatia anteriora a GED in lantul hotelier, pana in anul 2006, va ajuta la realizarea planurilor ce vor pune in valoare potentialul enorm al Grupului hotelier.

Perspectivele bune ale Continental Hotels se datoreaza importantelor bariere de intrare existente in aceasta afacere, si mai ales in Romania. In plus, lantul hotelier a intreprins deja o importanta restructurare a activitatii in exercitiul trecut din 2010, ceea ce a permis reducerea considerabila a costurilor fixe.

Cu aceasta noua achizitie, GED reafirma hotararea sa de a miza pe sectorul turistic din Romania. Continental Hotels este cea de-a cincea companie in care se investeste in cadrul acestui sector, dupa operatiunile realizate cu Happy Tour, retea de agentii de voiaj lider in tara, Travel House, firma specializata in calatorii de afaceri, Paravion, entitate care ofera servicii on- line de calatorie, si Prestige Tour, agentie de voiaj.

GED Consilieri:

DD Legal: Vilau & Mitel

DD Financiar si Fiscal: PricewaterhouseCoopers

Despre GED:

GED este una dintre principalele firme iberice de administrare de capital de risc in segmentul "middle market”. Grupul gestioneaza un volum total de fonduri de aproximativ 350 milioane de euro prin mai multe vehicule. Mediul de actiune este Europa de Sud-est si Peninsula Iberica.

Tag-uri: