Carabulea, in negocieri avansate pentru vanzarea Carpatica

Data publicarii: 01-09-2011 | Finante-Banci

Ilie Carabulea, omul de afaceri sibian care controleaza Banca Carpatica, a reluat discutiile pentru gasirea unui investitor care sa sustina capitalul institutiei financiare. Astfel, el se afla deja in negocieri avansate cu un fond european de investitii, potrivit unui surse din piata.

Omul de afaceri, ce detine 41,3% din actiunile Carpatica, nu a dorit sa comenteze afirmatiile, scrie Ziarul Financiar.

Anterior, el a mai incercat sa isi vanda participatia, printre cei interesati fiind cei de la OTP Bank, dar pretul a fost mereu o problema. Carabulea spunea ca obiectivul sau ramane gasirea unui investitor care sa sustina cresterea bancii.

Banca Comerciala Carpatica (BCC) a inregistrat in primele sase luni pierderi de 18,67 milioane lei (4,4 milioane euro), cu 82,4% mai mici fata de valoarea raportata pentru aceeasi perioada din 2010, pe fondul reducerii seminficative a costurilor cu provizioanele.

La finalul lunii iunie functionau 57 de sucursale si 113 agentii ale BCC. Institutia este controlata in proportie de 41,28% de omul de afaceri Ilie Carabulea, iar unul dintre partenerii de afaceri ai acestuia, Corneliu Tanase, are 11,21% din actiuni.

Integral pe www.InCont.ro