Champs-Elysees este cea mai scumpa artera comerciala din Europa

Data publicarii: 02-09-2011 | Lifestyle

Bulevardul Champs-Elysees din Paris a redevenit, in 2011, cea mai scumpa artera comerciala din Europa, devansand New Bond Street din Londra, in timp ce la nivel mondial Champs-Elysees si-a pastrat pozitia a cincea dupa Fifth Avenue din New York, Causeway Bay din Hong Kong, Ginza din Tokyo si Pitt Street Mall din Sydney, arata un studiu anual realizat de firma de consultanta imobiliara Cushman & Wakefield publicat joi, transmite AFP.

Valoarea locativa a spatiilor comerciale de pe Champs-Elysees a crescut cu 5,3% in ultimele 12 luni pana la 7.364 euro pe metru patrat pe an, devansand New Bond Street din Londra (lider european in 2010), unde cresterea a fost mai mica in acest an, doar 4,3% pana la 6.901 euro pe m2/an. 

'In contrast cu scaderea de 9,5% inregistrata anul trecut, cresterea valorii locative a Champs-Elysees este un semn de revenire a celui mai frumos bulevard din lume, animat de mai multe deschideri si tranzactii semnificative', arata studiul Cushman & Wakefield. 

'Relansarea economica, chiar daca una fragila, avansul turismului in capitala Frantei si reducerea numarului de oportunitati disponibile a stimulat apetitul marilor marci internationale deja prezente la Paris sau care doresc sa se implanteze', a explicat directorul general de la Cushman & Wakefield, Christian Dubois. 

La nivel mondial, primele trei pozitii au ramas nemodificate. Fifth Avenue din New York este in continuare cea mai scumpa artera comerciala din lume pentru al 10-lea an consecutiv cu 16.704 euro pe m2/an (21,6%), urmata de Causeway Bay din Hong Kong 14.426 euro pe m2/an (16,7%) si Ginza din Tokyo 7.750 euro pe m2/an (+8,7%). 

Cea mai spectaculoasa crestere a inregistrat-o Pitt Street Mall din Sydney care a urcat de pe locul noua pe locul patru in lume, cu 7.384 euro pe m2/an, in crestere cu 33,3%. 

Sursa: AGERPRES