Traian Basescu sustine marirea taxei pentru terenurile agricole neexploatate

Data publicarii: 05-09-2011 | Economie

 Presedintele Traian Basescu le-a spus, duminica, tinerilor pedelisti ca sustine marirea taxei pentru terenurile agricole neexploatate.

"Da, si e necesara marirea taxei pe terenurile care nu sunt lucrate. Daca acest guvern nu va introduce pentru anul fiscal urmator, face o mare eroare, pentru ca introducerea acestei taxe va duce si la consolidarea suprafetelor de teren”, a spus presedintele intrebat daca este nevoie de marirea unei astfel de taxe.

In acest context, el i-a intrebat pe premierul Emil Boc si pe ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, daca aceasta taxa a fost introdusa in Codul Fiscal proaspat modificat saptamana trecuta, raspunsul premierului fiind negativ. "Domnul ministru Tabara spune ca sigur ii da drumul, ceea ce e bine”, a completat totusi seful statului.

Senatorul PDL Iulian Urban a depus o initiativa legislativa depusa la Biroul Permanent al Senatului prin care propune modificarea Codului Fiscal astfel incat "pentru terenul arabil nelucrat sau nearendat din culpa proprietarului, cota de impozit anual se majoreaza cu 300%". 

NewsIn