Care sunt cele mai bune credite ipotecare de refinantare

Data publicarii: 05-09-2011 | Finante-Banci

Confruntati cu venituri reduse si cheltuieli tot mai mari, tot mai multi romani doresc sa refinanteze imprumuturile pentru o rata mai mica. Fie ca este vorba de refinantarea unui credit luat la o dobanda foarte mare sau a mai multor tipuri de credite intr-unul singur, scopul este acelasi, dobanda mai mica si implicit o rata lunara suportabila.

Refinantarea este mai ieftina decat contractarea unui credit obisnuit

Procedura de contractare a unui credit de refinantare este asemanatoare cu cea de contractare a unui credit obisnuit. Costurile aferente unui credit de refinantare sunt in general mai scazute fata de oferta standard de creditare a bancii, de exemplu bancile ofera costuri zero pentru analiza dosarului de credit, in conditiile in care acest cost poate ajunge si la 3.500 euro, scrie MoneyCenter.ro

Ce oferte regasim pentru refinantarea in euro?

La OTP Bank, clientii care isi vireaza venitul prin intermediul bancii au posibilitatea de a accesa creditul cu ipoteca fara comision lunar de administrare, la o dobanda de 5.72% si comision de acordare zero. Oferta bancii pentru cei care nu primesc venitul in cont la OTP Bank este reprezentata de o dobanda de 6.02% variabila, formata din marja bancii de 4.6% peste dobanda interbancara Euribor la 3 Luni, comision de analiza si administrare zero.

Creditul cu ipoteca si asigurare de viata de la ING Bank vine cu o dobanda de 6.59% si DAE de 7.37% la un credit de 100.000 euro pe 30 de ani. Banca acepta o gama larga de venituri, nu se solicita comision de administrare, iar comisionul de rambursare anticipata este 0.

Millenium Bank este una dintre bancile care au in oferta o promotie pentru comisionul de analiza, acesta este zero la creditele acordate pana la sfarsitul anului. Dobanda oferita celor care isi incaseaza venitul prin banca este 7.04%, rata lunara la un credit de 50.000 euro pe 20 de ani este 389 euro.

Integral in MoneyCenter.ro