Elena Udrea a scris un editorial in ziarul Puterea

Data publicarii: 05-09-2011 | Media

Ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, s-a lansat luni ca editorialist, publicand un material in ziarul "Puterea" in care spune ca un "Guvern USL cu o viziune asistentiala ar duce Romania in faliment" si ca PDL sustine ca ajutoarele sociale sa fie indreptate doar catre cei ce au nevoie cu adevarat.

"Romanii au de ales: faliment prin asistenta sociala sau prosperitate prin investitii", se intituleaza editorialul lui Udrea. Ziarul "Puterea" a lansat luni proiectul "Editorialul cu notorietate”, prin care politicieni de marca, oameni de cultura, economisti si finantisti, reprezentanti ai mediului de afaceri, personalitati din sport vor deveni editorialisti pentru o zi. iar textele lor vor fi gasite pe prima pagina a site-ului.

"Am ajuns in etapa in care trebuie sa alegem una din doua paradigme. Pe de o parte, statul asistential, in care pomenile electorale, reprezentate de mariri de pensii, salarii si ajutoare sociale, sunt regula de aur a obtinerii de voturi. De cealalta parte, un stat mai suplu si mai eficient, care prefera sa le ofere cetatenilor oportunitatea de a prospera si care isi permite sa dea pensii decente celor care au muncit si ajutoare sociale rezonabile celor care sunt cu adevarat in nevoie", scrie Udrea, adaugand ca prima paradigma este sustinuta de catre USL si "ar duce Romania in faliment".

"A doua paradigma, cea pe care o propune PDL, se doreste a fi solutia la problemele cauzate de varianta asistentiala. Personal, cred ca problema bugetului asigurarilor sociale nu poate fi rezolvata decat prin schimbarea raportului dintre forta de munca ocupata si numarul pensionarilor. Pentru asta, solutia la indemana o reprezinta investitiile in infrastructura", adauga Udrea.

"Romanii au de ales intre a se imprumuta ca sa poata cheltui ceva ce nu au, indreptandu-se astfel spre faliment (varianta USL) si a investi in viitor, creand locuri de munca, generand venituri mai mari la buget si scazand astfel presiunea pe bugetul asigurarilor sociale (varianta PDL)", conchide Udrea in editorial. 

NewsIn