Cum au evoluat salariile din sistemul bancar

Data publicarii: 05-09-2011 | HR/Cariere

Comparativ cu luna iulie a anului precedent, castigul salarial mediu nominal net a crescut cu 8,6%. Indicele castigului salarial real fata de aceeasi perioada a anului precedent a fost de 103,6%. 

Castigul salarial mediu net a fost de 1.471 lei in iulie si a ramas aproape neschimbat fata de luna anterioara, in conditiile in care atat cresterile, cat si scaderile s-au realizat aproximativ in aceeasi masura, potrivit Institutului National de Statistica (INS).

In termeni nominali, salariul mediu s-a redus cu un leu fata de luna anterioara.

Astfel, salariile au crescut cu 25,3% in activitatile auxiliare intermedierilor financiare (inclusiv activitatile de asigurare si fonduri de pensii) si intre 5% si 8% in fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor si semiremorcilor, fabricarea altor mijloace de transport, activitati de productie cinematografica, video si de programe de televiziune.

"Softistii" castiga in premiera mai bine decat bancherii, scrie Ziarul Financiar

Remuneratiile au urcat intre 3% si 5% in repararea, intretinerea si instalarea masinilor si echipamentelor, productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat, captarea, tratarea si distributia apei, precum si in transporturi pe apa.

Scaderi ale castigului salarial mediu net fata de luna precedenta au fost raportate ca urmare a acordarii de prime ocazionale (inclusiv prime de vacanta) in luna iunie, a nerealizarilor de productie ori a incasarilor mai mici, a dificultatilor financiare cu care s-au confruntat unele unitati economice, precum si a angajarilor de personal cu castiguri salariale mici.

Integral in Ziarul Financiar