Parlamentul European vrea un Registru al creditelor ipotecare la nivelul UE

Data publicarii: 06-09-2011 | Finante-Banci

Comisia Europeana a publicat, in luna aprilie a acestui an, o prima varianta a propunerii de directiva in domeniul creditelor ipotecare. Eurodeputatii au adus insa o serie de amendamente substantiale la propunerea CE, precum dezvoltarea educatiei financiare a cetatenilor, o mai buna informare si protejare a debitorilor si monitorizarea pietei creditelor ipotecare. 

Noutatile au fost introduse in raportul prezentat saptamana trecuta Comisiei pentru afaceri economice si monetare din Parlamentul European, iar votul acesteia este programat pentru inceputul lui 2012. Prezentarea in plen va avea loc abia in primavara.

Raportul prezentat de eurodeputatul spaniol Antolin Sanchez Presedo urmareste sa introduca anumite standarde pe teritoriul Uniunii Europene, fara a impune totusi o abordare identica, se arata intr-un comunicat al Comisiei pentru Afaceri Economice si Monetare din PE. Documentul are ca scop atat intarirea legislatiei in directia protejarii consumatorilor, cat si imbunatatirea functionarii acestui sector.

Integral in Financiarul.com