ANPC a dat amenzi de 44.000 lei comerciantilor din pietele bucurestene

Data publicarii: 07-09-2011 | Diverse

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a aplicat amenzi de 44.000 lei comerciantilor din pietele bucurestene, dupa ce a constatat ca acestia comercializau fructe si legume alterate sau le vindeau ca fiind autohtone desi erau importate, a declarat marti presedintele institutiei.

"Sanctiunile aplicate s-au ridicat la suma de 44.000 lei si au fost oprite de la comercializare produse in valoare de aproape 5.000 lei. Produsele nu mai erau proprii consumului uman si, mai mult decat atat, erau prezentate ca fiind autohtone, insa ele proveneau din tari invecinate sau alte tari. Nu aveau nicio legatura cu produsele traditionale sau cele romanesti", a mentionat presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Constantin Cerbulescu.

Controalele au fost facute in mai multe piete din Bucuresti precum: Salajan, Matache, Gorjului, Drumul Taberei, Piata Sudului, Piata Obor. Seful ANPC a precizat ca aceste sanctiuni au fost aplicate in urma a doua actiuni de control efectuate impreuna cu reprezentanti ai Ministerului Agriculturii.

"Exista o tendinta a operatorilor economici de a-si prezenta produsele ca fiind romanesti. Unii comercianti mentionau ca au 'pepeni de Dabuleni', dar erau din Turcia sau Grecia", a mentionat Cerbulescu. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: