Cum sa obtii maximum de la casele de amanet

Data publicarii: 07-09-2011 | Finante-Banci

Perioada pe care faceti contractul, conditiile acestuia si reputatia firmei sunt cateva dintre aspectele la care trebuie sa fiti foarte atenti, pentru a nu va pacali.

Intr-o perioada in care multi oameni se plang de lipsa banilor, casele de amanet pot reprezenta o solutie in cazul in care aveti nevoie de cash pentru o perioada scurta de timp. Trebuie insa sa tineti cont de cateva lucruri, inainte de a alege aceasta varianta. 

Perioada creditului 

Este bine sa alegeti aceasta varianta daca aveti nevoie de bani pentru o perioada scurta. Dobanzile sunt destul de mari si pot depasi 1% pe zi. Asta inseamna ca, la 100 lei, puteti plati casei de amanet un comision de un leu in fiecare zi. Daca doriti sa va recuperati obiectul cu care ati garantat, evident. Comisioanele scad cu cat suma pe care o imprumutati este mai mare. 

"La o suma de 100 de lei, de exemplu, comisionul este de maxim 2,5% pentru cinci zile. Pentru 1.000 lei comisioanele se reduc la jumatate", a afirmat Radu Marcel, administrator al casei de amanet Marc Gold din Iasi. Comisioanele sunt in functie de suma imprumutata si variaza intre 0,3% si 1,2 % pe zi, potrivit lui Alexandru Herta, administrator in cadrul casei de amanet Roamanet Servicii Financiare din Bucuresti.

Integral in Evenimentul Zilei