Astra ia in calcul intrarea si pe alte piete externe

Data publicarii: 09-09-2011 | Finante-Banci

Astra Bucuresti (ATRA), liderul pietei de asigurari din Romania dupa volumul primelor subscrise in 2010, ia in calcul extinderea si pe alte piete din regiune, dar dezvoltarea depinde de gasirea unor echipe locale bune, a declarat, ieri, Radu Mustatea, presedintele companiei, citat de Mediafax. 

"Avem in intentie sa ne extindem si pe alte piete externe, dar depinde de oportunitati si conteaza foarte mult relatiile pe care le avem pe acele piete. Succesul nostru in Ungaria nu s-a datorat doar echipei din Romania, ci si pentru ca am gasit oameni buni acolo, care cunosteau foarte bine piata", a precizat Mustatea. Astra a intrat in luna noiembrie anul trecut pe piata din Ungaria, iar potrivit lui Mustatea pana in prezent are 160.000 de clienti.

 Reprezentantul Astra a fost prezent la conferinta de prezentare a raportului Deloitte Europa Centrala Top 500 2011, in care compania este prezenta in topul celor mai mari 50 de asiguratori din Europa Centrala pe pozitia 30, alaturi de alte sase firme din Romania. "Din pacate cei sapte asiguratori sunt in a doua parte a clasamentului, topul fiind dominat de companii din Polonia, Cehia si Ungaria, ceea ce arata diferentele dintre Romania si celelalte tari. De piata de asigurari din Romania nu putem vorbi de bine, urmand sa scada cel mai probabil cu inca 10% in acest an fata de anul trecut", a afirmat Mustatea. 

Integral in Curierul National