De ce au refuzat rusii de la Sberbank filiala Volksbank din Romania

Data publicarii: 09-09-2011 | Finante-Banci

Grupul Sberbank nu a dorit sa preia filiala din Romania a bancii Volksbank din cauza calitatii slabe a portofoliului de credite eliberate de subsidiara romaneasca inainte de declansarea crizei, a declarat Sergey Gorkov, vicepresedintele Sberbank, citat de agentia Ria Novosti. Oficialul Sberbank a precizat ca subsidiara romaneasca s-a specializat in acordarea de credite in valute "exotice”, in principal franci elvetieni, iar mare parte din portofoliu s-a depreciat dupa declansarea crizei economice.

Sberbank va plati pentru cele 100% de actiuni ale diviziei est-europene a Oesterreichische Volksbanken AG, Volksbank International (VBI), suma de 585 mil. euro, potrivit sursei citate. Anterior, oficialii celor doua banci au comunicat ca pretul tranzactiei va fi egal cu capitalul VBI, excluzand VB Romania, si va varia intre 585-645 de milioane de euro, in functie de rezultatele afacerilor VBI in acest an.

Gorkov a precizat ca negocierile privind vanzarea VBI au inceput in decembrie 2010 si ca pretul final reprezinta jumatate din valoarea ceruta de vanzatori la demararea negocierilor.

Sursa: Fin.ro