Fuziunea dintre Porsche si Volkswagen se amana

Data publicarii: 09-09-2011 | Auto

Fuziunea dintre Porsche si Volkswagen (VW) nu va fi finalizata in 2011 asa cum s-a stabilit, dar cei doi producatori auto germani au confirmat ca inca intentioneaza sa creeze o alianta, transmite AFP.

Conducerea celor doua companii a concluzionat ca 'fuziunea nu poate fi implementata in intervalul de timp prevazut', din cauza procedurilor legale declansate impotriva Porsche in Germania si Statele Unite pentru acuzatii de manipulare a pietei. Unii investitori minoritari sustin ca Porsche a manipulat piata in anul 2008 cand a incercat sa cumpere un procent mai mare din actiunile VW.

'Cu toate acestea, toate partile raman decise sa indeplineasca obiectivul crearii unui grup auto integrat cu Porsche si suntem convinsi ca aceasta va avea loc', se arata in declaratia Porsche si Volkswagen.

VW detine deja 49,9% din actiunile Porsche si vrea sa achizitioneze si restul actiunilor. Prin preluarea Porsche, care va deveni al zecelea brand din grupul VW, Volkswagen vrea sa devanseze Toyota pana in 2018, urmand sa devina cel mai mare producator auto din lume.

Sursa:  AGERPRES