Ghetea: Impozitarea tranzactiilor bancare ar slabi sistemul bancar

Data publicarii: 09-09-2011 | Finante-Banci

Impozitarea tranzactiilor bancare nu ar fi o masura productiva, iar o astfel de taxa va slabi sistemul bancar, in unele cazuri, iar in cele mai multe cazuri s-ar reflecta negativ in procesul de incurajare a creditarii, a declarat, vineri, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor si presedinte al CEC Bank, Radu Gratian Ghetea.

El a explicat ca in cazul in care banca este obligata sa aiba cheltuieli suplimentare, acestea trebuie acoperite 'dintr-un venit pe care banca trebuie sa-l ia de undeva'. 

'Eu sper din toata inima ca in Romania o asemenea masura nu va fi implementata, pentru ca, atunci cand se pune problema ca o banca sa inregistreze sau sa efectueze o cheltuiala suplimentara, aceasta nu inseamna altceva decat ca intr-o perioada relativ scurta acea cheltuiala isi va regasi acoperirea intr-un venit pe care banca trebuie sa il ia de undeva.De unde face banca venituri? In principal, din activitatea de creditare pe care o desfasoara cu clientela. Deci, practic, nu ar fi productiva o astfel de masura', a spus Ghetea, dupa conferinta de lansare a Programului 'Mihail Kogalniceanu pentru IMM-uri'.

Integral in Capital.ro