25 ianuarie 2012, primul termen trimestrial de depunere a Declaratiei 112

Data publicarii: 12-09-2011 | Actualitate



Anumite categorii de contribuabili vor depune trimestrial, incepand din octombrie, Declaratia unica D112 iar primul termen de plata este 25 ianuarie 2012, a anuntat luni intr-un comunicat Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) din acest judet.


Potrivit OG nr. 30/2011, pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, declaratia va fi depusa o data la trei luni de catre asociatii, fundatii sau alte entitati fara scop patrimonial, dar si de persoanele juridice, cu exceptia institutiilor publice care in anul anterior au avut un numar mediu de pana la 3 salariati exclusiv. De asemenea, masura va fi aplicata si in cazul persoanelor fizice autorizate si intreprinderilor individuale, persoanelor fizice care exercita profesii liberale, precum si formulelor de asociere fara personalitate juridica constituite intre persoane fizice care au, potrivit legii, personal angajat pe baza de contract individual de munca.

Comunicatul transmis de DGFP Calarasi vizeaza si persoanele juridice platitoare de impozit pe veniturile microintreprinderilor, care in anul anterior au avut un numar mediu de pana la 3 salariati exclusiv; dar si persoanele juridice platitoare de impozit pe profit, care in anul anterior au inregistrat venituri totale de pana la 100.000 euro si au avut un numar mediu de pana la 3 salariati exclusiv.

Integral in Capital.ro.