Investitorii straini s-au suparat pe Fisc

Data publicarii: 14-09-2011 | Actualitate



Functionarii Finantelor sunt acuzati ca nu-si asuma responsabilitatea de a reforma sistemul fiscal

 

Din 220 de propuneri pentru modificarea Codului fiscal, inaintate de Camera de Comert Americana si de Consiliul Investitorilor Straini, doar cateva au fost adoptate. In loc sa incurajeze investitiile si spiritul antreprenorial, Ministerul Finantelor si ANAF le sanctioneaza fiscal, afirma consultantii companiilor multinationale.


In urma cu doua luni, Camera de Comert Americana (AmCham) si Consiliul Investitorilor Straini (CIS) au inaintat Ministerului Finantelor un set de 220 de propuneri de modificare a Codului fiscal, pe care le-au si explicat in mai multe discutii cu oficialii autoritatii centrale. Acum, investitorii constata ca, desi propunerile lor au fost in general bine primite si unele s-au regasit chiar in proiectele normative postate pe site-ul Finantelor, textul final al Ordonantelor 29 si 30 privind modificarea Codului fiscal nu contine decat o mica parte din ceea ce s-a discutat.


Asa ca ieri au iesit la rampa pentru a-si arata nemultumirea, prezentand si cateva dintre propunerile inaintate de AmCham si de CIS. "Speram ca pe viitor sa avem cat mai putine elemente legislative care apar peste noapte, fara consultarea mediului de afaceri", au afirmat reprezentantii celor doua organizatii. 

Integral in Adevarul.ro.